DİYARBAKIR / ERGANİ - Demirli Baran İlkokulu

TARİHÇEMİZ

DEMİRLİ BARAN İLKOKULU

Demirli Köyü'nün eski  okulu 1964 yılında 2 derslik, 1 idare odası ve bir kiler ile eğitim öğretime başlamıştır. Köy merkezinde bulunan okula ait tek binadan ve 2 daireden oluşan öğretmen lojmanı bulunmaktadır. Yeni okul binamızın 2009 yılı eylül ayında faaliyete girmesine  kadar  eğitim öğretim bu şekilde devam etmiştir...

Azerbaycanlı işadamı Abdulbari Gozaal tarafından yaptırılarak Milli Eğitime bağışlanan yeni okul binamız, 24 Eylül 2009 yılında görkemli bir törenle açılışı yapılarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanmıştır. Bu okul binası 10 derslik, 1 çok amaçlı salon,1 idare odası,1 öğretmenler odası ve 1 rehberlik odasından oluşmaktadır. Yeni bina eski okul binasına göre köy dışındadır. Urfa – Diyarbakır yolu üzerinde bulunmakta olup il merkezine ulaşımı ilçe merkezine göre daha kolaydır. İlçeye 60, il merkezine ise 42 km uzaklıktadır. Mevcut binanın eğitim öğretime açılması ile eski okul binası tadilattan geçirilmiş fakat kullanılmamaktadır.

Şuan Demirli köy merkezi olmak üzere, ayrıca 11 yerleşim biriminden taşıma yapıp 20'si anasınıfı, 80'i ilkokul, öğrencisi olmak üzere toplam 100 öğrencisi bulunmaktadır.

Yayın: 21.02.2024 - Güncelleme: 21.02.2024 10:18 - Görüntülenme: 19